Nalagam vsebino Hitrost nalaganja je odvisna od hitrosti vaše povezave....

Odgovori na pogosta vprašanja

Kaj je HRS?

HRS je kratica za Heavy Rescue Slovenia.

Heavy Rescue Slovenia je največje usposabljanje gasilcev in prvih posredovalcev s področja tehničnega reševanja od prometnih nesrečah v tem delu Evrope.

Kdo je zadaj?

Ekipo HRS sestavlja skupina gasilcev in mednarodno priznanih inštruktorjev na področju tehničnega reševanja, ki v Sloveniji že osem let pripravlja različne seminarje in usposabljanja na tematiko tehničnega reševanja. V naslednjem letu se obeta 6. usposabljanje po imenu »Heavy Rescue Slovenia«, ki se bo odvijalo 6. in 7. aprila 2018 v BTC Ljubljana. Dogodek bo ponujal ustaljen sistem izobraževanja ter nekaj pomembnih novosti in dodatkov.
HRS je v tem delu Evrope največje tovrstno usposabljanje. V tem obdobju si je ekipa uspešno pridobila mednarodni ugled, saj se usposabljanja, poleg slovenskih gasilcev, udeležuje vedno več gasilskih kolegov tudi iz Italije, Hrvaške, Črne gore in Srbije. Sočasno pa tudi ekipa vedno pogosteje sodeluje na usposabljanjih v omenjenih državah.

Od kje ideja?

Dva prijatelja, poklicna gasilca sta leta 2009 dobila edinstveno priložnost obiskati največje tovrstno izobraževanje na svetu v Nemčiji. V Slovenijo sta se vrnila z idejo, odločena in prepričana, da to lahko izvedeta tudi doma za “svoje” gasilce. Slovenski standard, velikost organizacijske ekipe, finance in ostale možnosti seveda niso dopuščale tako prestižnega usposabljanja, a vseeno sta februarja leta 2010 že izpeljala prvi, tridnevni tečaj v Ljubljani na Rudniku, katerega se je udeležilo okvirno 170 tečajnikov.
Ta ista zgodba, le s to razliko, da je tečaj potekal dva dni, se je ponovila petkrat, na zadnje leta 2014 v Mozirju.
Po triletnem premoru se ekipa spomladi, aprila 2018, vrača z novim znanjem, izkušnjami, pristopi in triki. S ponosom lahko razkrijemo, da bodo udeleženci tokrat, prvič v Sloveniji, imeli možnost preizkusiti znanje, pristope in orodje na popolnoma novih vozilih.

Komu je HRS namenjen?

V osnovi  je bilo usposabljanje ustvarjeno za pripadnike gasilskih enot. Tudi orodje, oprema in taktika je v osnovi namenjena gasilcem. Ker pa je v resnični situaciji na kraju nesreče še veliko drugih pomembnih reševalnih služb in, ker se mnogi postopki v intervenciji prepletajo z reševalci, zdravniki, policisti, tudi vojaki ipd… smo k tečaju povabili tudi te. Redno tako sodelujejo kot inštruktorji ali tečajniki tudi reševalci, zdravniki, vojaki in policisti.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavijo se lahko pripadniki poklicnih in prostovoljnih gasilskih enot, pripadniki civilne zaščite, zdravstva, vojske in policije.
Pogoj je članstvo ene od enot, polnoletnost in veljaven zdravniški pregled, (v gasilskih vrstah to pomeni pregled vsaj 3. kategorije).

Ali je dogodek odprt za javnost?

Da. Dogodek je odprt za javnost. Laiki in obiskovalci imajo odprt dostop do sejemskega dela prireditve, med tem, ko je opazovanje usposabljanja možno le do določene točke. Preko zaščitne ograje, oziroma traku vhod ne bo možen.
Izjema je za vse novinarje, fotografe in videografe, ki pa morajo predhodno zaprositi za akreditacijo.

Kje lahko dobim akreditacijo?

Prijavnica za akreditacijo je odprta na www.heavyrescue.si/akreditacije.

Kontakti?

Milan Kroflič, organizator: +43 664 881 25 715
Boštjan Žagar, organizator: +386 41 584 746
Blanka Kroflič, Marketing, PR, foto: +43 664 25 68 984

img

Frenk Jurovič

Inštruktor

Weber Rescue inštruktor

img

Robert Niederhofer

inštruktor

Weber Rescue Direkt, inštruktor

img

Boštjan Žagar

Organizator

GB Ljubljana, Weber Rescue inštruktor

img

Hubert Springer

Inštruktor

Weber Rescue Inštruktor

img

Milan Kroflič

Organizator

Weber Rescue Direkt

img

Blaž Kovač

Inštruktor

Weber Rescue inštruktor

img

Tomaž Ažbe

Inštruktor

Gasilska brigada Ljubljana

img

Rüdiger Knoll

Inštruktor

Weber Rescue Direkt, inštruktor

img

Geri Reichl

Inštruktor, predavatelj

Weber Rescue inštruktor

img

Blanka Kroflič

Marketing, PR
img

Mitja Šantelj

Inštruktor

PGD Postojna

 

Back to top

Share Page

Close