Loading dogodki

Ker lahko!

Ideja o rezervaciji mest izključno za ženske izhaja iz ženskega dela organizatorske ekipe. Ženske v tem “moškem” še vedno dobijo le tista “morda preostala prosta mesta”. Vedno poslušamo ene in iste zgodbe, ki pravijo, da pač dekleta niso prva na seznamu za operativna usposabljanja.
Zavedamo se, da vsem ženskam v gasilstvu operativa ni prva želja. Obstajajo pa ženske, ki so v gasilske vrste prišle ravno iz tega razloga. Dejstvo, da so včasih še vedno potisnjene ob rob izključno zaradi tega, ker je prvi na vrsti moški kandidat, nas motivira, da pokažemo, da smo v ekipi HRS drugačni.
Zato smo rezervirali eno skupino na HRS Rookie izključno za pripadnice ženskega spola. Temu posebno smo izbrali tudi inštruktorsko ekipo, ki bo prvič v zgodovini HRS ali Rescue Days, sestavljena izključno iz žensk.
Razlog tiči v tem, da želimo pokazati in dokazati, da zmoremo. Da lahko. In, da se ženske s tem, ko pokažejo interes do tovrstnega dela ne želijo izpostavljati in iskati pozornosti, temveč delati nekaj kar jih veseli.

Sodelujejo lahko mlajši in neizkušeni gasilci saj je program prilagojen na njihov nivo znanja. Ženske smo uvrstili v Rookie program zaradi tega, da bi lažje privabili vse, ki so neizkušene ali pa niso prepričane, da jim je tehnično reševanje zares všeč. Vse ostale izkušenejše kolegice pa imajo možnost na velikem HRS dogodku.

Na usposabljanju bomo v kratkem teoretičnem usposabljanju gasilkam in gasilcem iz Slovenije predstavili osnove posredovanja in opreme. Na praktičnem usposabljanju pa bomo v treh skupinah udeležence usposabljali v rokovanju z orodjem ter osnove oskrbe in iznosa poškodovance iz vozil.

Usposabljanje “HRS Rookie” in “HRS Woman” se bo izvedlo v nedeljo 11. 9. 2022
Zaradi kvalitete usposabljanja je skupina omejena na 40 udeležencev, od tega je ena skupina namenjena Woman.

HRS ROOKIE 2022 - REZERVA

 • PODATKI O PRIJAVITELJU

 • PGD Laško, PGE Celje, GB Ljubljana....
 • Kdo prijavlja tečajnika?
 • Če potrebujete račun z davčno številko.
 • PODATKI O TEČAJNIKU

 • Prosimo vnesite pravilni email TEČAJNIKA, ker bo le tako avtomatsko prejel VSTOPNICO in ostale pomembne informacije. Hvala.
 • OBVEZNO ZA MLADOLETNE! Skenirana podpisana izjava staršev ali skrbnikov, da mladoletnik lahko sodeluje na usposabljanjih in kopijo matičnega lista tečajnika.
  Drop files here or
  Accepted file types: doc, docx, pdf, jpg, png, Max. file size: 64 MB, Max. files: 2.
  • Potrjujem, da se strinjam s splošnimi pogoji sodelovanja in navodili organizatorja.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Share This Story, Choose Your Platform!

  Go to Top